28/4/06

SÈPIA AMB PÈSOLS (guies gastronòmiques de catalunya(el periódico) - num. 12 (maresme-selva) pàg 24, recepte de l'hispània)


Per a 4 persones:
  • 1 Kg de sèpia
  • 350 g de pèsols
  • 4 tomàquets madurs
  • 3 grans d'all
  • 1 grapat d'ametlles torrades
  • 1 llesqueta de pa fregit
  • oli
  • sal
Netegeu la sèpia, talleu-la a daus i poseu-la en una cassola. Un cop al foc, tapeu la cassola i espereu fins que s'evapori tota l'aigua que desprengui la sèpia. Llavors, afegiu-hi un raig d'oli i un parell de grans d'all ben trinxats. Quan agafi color, incorporeu-hi els tomàquets ratllats i dexeu concentrar el sofregit. Seguidament, cobriu-ho tot amb aigua(o millor encara, amb fumet), poseu-hi els pèsols i dexeu-ho coure tot junt 20 minuts. Si voleu, aquest seria el moment per posar patata com hem fet nosaltres. Uns deu minuts abans d'apagar el foc, prepareu una picada al morter amb un grapat d'ametlles, un gra d'all i una llesqueta de pa fregit(nosaltres vam tirar un raget de licor, en concret vodka), aboqueu la picada a la cassola i remeneu-ho. Rectifiqueu-ho de sal en el darrer moment.
  • la cançó és "still loving you" de scorpions, un dels meus primers discs.