28/4/06

FLAM DE VAINILLA, (descobrir cuina núm. 21, pàg. 34)

Ingredients per a unes 4 persones:
  • 150 gr de sucre
  • 1/2 litre de llet
  • 4 ous sencers i dos rovells
  • 1 beina de vainilla
  • 200 gr de sucre (per fer el caramel)
Feu bullir la llet amb el sucre i la vainilla tallada per la meitat i rascada amb la punta d'un ganivet per treure'n els aromàtics puntets negres. Apagueu el foc abans no vessi i deixeu-ho en infusió. En una paella petita antiadherent, poseu-hi el sucre del caramel i humitegeu-lo amb un xic de suc de llimona. Poseu-lo al foc fins que agafi un color marró fosc però sense deixar-lo cremar perquè seria massa amargant. De seguida - i amb molta cura -, repartiu el caramel pel fons dels motlles individuals o un motlle gran. Bateu els ous i els rovells i afegiu-hi la llet colada sense parar de batre. Ompliu els motlles amb aquesta mescla i feu-los coure al bany maria a no gaire temperatura fins que estiguin quallats (uns 25 minuts). Deixeu-los refredar.
  • el xavi gabriel ens proposa la cançó "walking on the moon" de the police