28/4/06

PATATES FARCIDES DE BACALLÀ, (guies gastronòmiques de catalunya, llibre 14, el periódico)


ingredients per a 4 persones:
  • 8 patates
  • 350 gr de bacallà dessalat
  • 3 grans d'all
  • 1 got de crema de llet
  • formatge ratllat
  • julivert
  • oli d'oliva
  • sal i pebre
Netegeu les patates i coeu-les al forn (nosaltres ho hem fet al microones durant uns 15 minuts), senceres i amb pell. Quan siguin cuites (per saber-ho, punxeu-les amb un escuradents i si s'enfonsa sense dificultat es poden considerar fetes), deixeu-les refredar un mica i seguidament buideu-les amb l'ajuda d'una cullereta, mirant que la pell no es trenqui. Poseu la patata que heu extret en un bol i reserveu-la. Piqueu els alls i sofregiu-los en una paella amb un raig d'oli. Quan comencin a agafar color, afegiu-hi el bacallà esmicolat. Deixeu-lo coure una mica i, després, aboqueu-hi la crema de llet i la patata. Trinxeu-ho tot amb l'ajut d'una forquilla, poseu-ho al punt de sal i pebre, i afegiu-hi una mica de julivert picat. Tot seguit, farciu les patates amb aquesta preparació, escampeu-hi formatge ratllat pel damunt i gratineu-les al forn. Amb l'amic Marimon vem acompanyar les patates amb una mica de ceba tallada a la juliana amb "xampis" tallats a làmines, tot fregidet i regat al final amb una mica de vi blanc.
  • per aquest plat us proposo el tema "camins" de sopa de cabra