28/4/06

RISOTTO DE CEPS

Ingredients per a 4 persones:
  • 500 g d'arròs
  • 1,5 l de brou de gallina
  • 2 gots de vi blanc
  • 1 ceba de Figueres
  • 50 g de mantega
  • 150 g de parmesà ratllat
  • 50 g de ceps secs
  • 200 g de pernil
  • oli d'oliva
  • sal
Enrossiu la ceba picada en un cassó amb oli. Quan la ceba hagi agafat color, fiqueu-hi l'arròs i el vi blanc. Remeneu-ho. Després, poseu-hi els ceps secs que haureu tingut en remull durant 10 minuts i torneu-ho a remenar. Aneu afegint el brou calent a mesura que l'arròs el vagi absorbint. Mentrestant, folreu un bol amb pernil tallat ben finet. Retireu l'arròs del foc i afegiu-hi la mantega i el parmesà. Remeneu-ho bé i ja podreu posar-lo dins del bol amb el pernil. Tanqueu el farcell amb el pernil que sobresurt i col·loqueu-hi un plat a sobre. Tombeu el bol i ja ho tindreu emplatat. El mestre Vere ens el va fer sense caldo que va substituir per l'aigua on va posar els ceps. Tampoc va utilitzar mantega ni pernil.
  • us proposo la cançó "friends will be friends" de queen