17/3/08

CÓC DE CEBA, BOLETS I BOTIFARRA. Guies gastonòmiques de Catalunya, Anoia/Baix Llobregat, pàg. 16 (El Periódico)

Per a unes 5 persones:
- 300 gr de botifarra
- 1 kg de bolets variats
- 2 cebes mitjanes
- 1 tasseta d’oli d’oliva
- 2 grans d’all
- julivert
- sal i pebre
Per a la massa de pa:
- 500 gr de farina
- 15 gr de llevat de forner
- 150 ml d’aigua1 cullereta de sal

Prepareu primer la massa de pa. En un bol, feu un volcà amb la farina i, al centre, poseu-hi el llevat desfet amb una mica d’aigua i, després, la resta d’aigua i la sal. Treballeu els ingredients amb les mans fins que la massa es desenganxi fàcilment i reserveu-la en un lloc tebi tapada amb un drap fins que dupliqui el seu volum inicial. Llavors, esteneu-la amb el corró fins formar la coca, poseu-la en una safata del forn i acabeu-la d’estendre fins que tingui aproximadament un gruix de mig centímetre. A continuació, escaldeu els bolets ben nets en aigua bullent uns cinc minuts (jo a l’aigua hi posaria una mica de sal), escorreu-los i espargiu-los pel damunt de la coca. Distribuïu-hi també uns talls de botifarra, les cebes tallades a la juliana i un xic d’all i julivert trinxats. Salpebreu-ho tot al gust, aboqueu-hi la meitat de l’oli d’oliva i coeu la coca al forn uns 20 o 30 minuts, fins que sigui ben cuita. La recepta no ho diu, però uns 5 o 10 minuts abans d’acabar, s’hi pot afegir una mica de ceba fregida i si es vol una mica de formatge pels qui us agradi. En treure-la del forn, regueu-la amb l’altra meitat de l’oli i serviu-la.

  • Per aquesta coca, us proposo la cançó "Aina" del Tomeu Penya.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Quina bona pinta !

Aina

PD. Sí, please, adjunta la recepta !

Anònim ha dit...

Molt bona la cançó!

No he provat la recepta encara, però no trigaré gaires dies...

Gràcies !

Aina