24/8/10

Festa Major d'Igualada 2010.

Aquests dies he tingut el Bloc un pèl abandonat ja que ha estat Festa Major a Igualada i era qüestió de no estar massa per casa.
Per variar, he fet alguna foto i aquí us les deixo. Això al final semblarà un Bloc de fotos...La història va mig començar el dilluns de la setmana passada, alguns tambors van sonar per La Rambla..He estat a moltes activitats però per sort de qui es miri aquest post, no he fet foto a tot... Aquí teniu fotos de la Cercavila del Sant, dijous vespre.
Els Moixiganguers començaven la seva particular Festa Major amb aquest pilar. Volien ser Colla de 8 i l'assaig del dia abans havia anat molt bé. La intenció era dons començar l'actuació de diumenge amb un intent de 4 de 8...
Fa gràcia fer una foto als bons quan estant fent la seva feina. Al darrera, la Guita d'Igualada que aquest any girava a un ritme intens.
Ens traslladem a dissabte migdia. Dins les activitats més ben parides de la Festa, hi ha les que organitza La Collonada. Cal dir que aquest any han tornat a ser un èxit.
Dissabte a la Rambla es va fer el "Festa-el Dinar". Cada colla s'elabora el seu dinar i se'l menja al mig de la Rambla igualadina. Les Orades de la Colla del Ghetto estaven boníssimes...
Els aparadors de la Rambla observaven com dinava la gent. No crec que exageri si dic que potser érem un miler, suposo que segons l'Ajuntament deuríem ser només 50...
La tradicional Cercavila de dissabte tarda. Per tirar aquestes fotos no vaig haver de moure'm gaire... Bé, moment clau de la Festa. Diumenge migdia. Els Moixiganguers volien ser Colla de 8.Ells obrien actuació amb el primer intent de 4 de 8 de la seva història.
La Plaça es va emocionar i fins i tot es va veure alguna llàgrima com saltava. És la segona Colla que aconsegueix descarregar aquest castell el primer cop que l'intenta. Moltes Felicitats!!!


Els Moixiganguers també van descarregar el 5 de 7, el 3 de 7 aixecat per sota i el vano de 5.Els Castellers de Vilafranca dirigits pel seu cap de Colla van descarregar un molt segur 3 de 9 amb folre.
Així comença el 3 per sota.
A Plaça has d'intentar colocar-te bé sinó, no veus res...
Dilluns a la tarda sempre acabem la Festa des del balcó d'un bon amic a Plaça i amb una copeta de cava. En resum, que m'hauria agradat tenir fotos dels actes on més he participat, sobretot els de La Collonada: Operació Cigró, Cercanit, Jocs Bèsties... com cada any un èxit.
Us deixo una foto final, un brindis pels Moixiganguers que se'l mereixen en aquesta plaça que ara ja és de 8, MOLTES FELICITATS!!!
Us ho mereixeu molt!!!

5 comentaris:

Joel Grau LLucià, el de Manresa ha dit...

això sí que és un cronista de la festa i no aquells "nodo" democràtico-afarta-pobres impostats!

Unknown ha dit...

Moltes Gràcies Joel, però em sembla que em dones massa categoria.
Això sí, jo també sóc un afarta-pobres-
Llàstima que a mi no em paguen els tecs igual que feien amb els altres...

subterrani ha dit...

molt maques.

Joan Boix ha dit...

Nin,les cròniques de veritat les fan aquells que participen, senten, viuen i ho transmeten amb sentiment i passió. I avui, en l'anomenat mon 2.0, a més no s'enten una crònica sino es escrita, ambv imatge, amb veu, tot plegat, o sigui que com sempre endevant i força!!!

joan

Unknown ha dit...

Moltes, moltes gràcies a tots!!!