31/8/11

SANT FÈLIX 2011

Ahir, després de massa anys, vaig tornar a veure una de les grans diades castelleres. Així doncs, vam anar cap a Vilafranca a Sant Fèlix. Us deixo unes quantes fotos de tot plegat, vull agrair la molt bona companyia, vaja, que m'ho vaig passar molt bé.
Van obrir plaça els Castellers de Vilafranca amb un dels seus castells insígnia, el 4de9 amb folre i agulla. A la imatge podeu veure com mentre l'estructura del 4 està ja plantada, per dins es comença a construir el pilar de 7.
És un castell molt bonic i a més, a mi em va fer molta il·lusió poder-lo veure ja que fa anys, vaig veure el primer en una diada de Tots Sants.
Un dels moments més complicats és quan la canalla del 4 surt i el pilar comença a aparèixer net.
Quan el pilar queda net del tot és quan el castell es considera carregat. Per cert, com no podia ser d'una altra manera, el verds van carregar i descarregar el castell.
3de9 amb folre carregat de la Joves de Valls.
En una diada com aquesta has d'estar molta estona a peu dret, molta gent anava molt ben preparada...
Un bon 3de9 amb folre descarregat de la Vella.
Per començar segona ronda, els verds van fer un intent de torre de 9 amb folre, un castell de gamma extríssima.
El Pou o Puyal dels castells vilafranquins intentava ajudar des de la seva privilegiada situació a l'Ajuntament. Finalment però, el castell va cedir.
Si l'any vinent tinc la sort de tornar, vaig aprendre prou de la gent del meu davant. Les estones entre castell i castell són molt llargues, penseu que vam estar més de 4 hores a plaça. L'Oriol fins i tot es preguntava que fèiem la gent del món casteller entre castell i castell quan no hi havia twitter...
Els Minyons de Terrassa van descarregar una bonica torre de 9 amb folre i manilles.
A la plaça hi havia gent interessant, mireu quina barba!
Vilafranca va respondre amb una genial torre de 9 amb folre i manilles.
En aquest punt, el Toni no va poder més i va anar a buscar un vinet blanc del Penedès. Quin detallasu!!!
Hi havia qui des de curioses tribunes, s'ho podia mirar tot com si estigués a cal sogre.
Es veien prou núvols al cel, però les estones d'ombra van ser massa poques. De tant en tant, quan un núvol tapava una mica, fins i tot se sentien aplaudiments.
Intent de 3de10 amb folre i manilles dels verds, una autèntica piràmide humana.
Va ser un intent prou seriós que podia haver estat carregat, però l'anxaneta no va tenir suficient confiança. Finalment l'estructura va cedir.
Hi havia molta gent de Moixiganguers d'Igualada.
L'últim castell descarregat dels verds, 3de9 amb folre, vaig tenir la sort de viure'l just a costat de les gralles. Caram, com toquen els paios!
Aquest sí que tenia una posició privilegiada, això sí, va tenir sort que no va sonar la campana...
I la Vella que ens va obsequiar amb un castell molt i molt bonic, un 9de8, un castell que necessita molta i molt bona canalla.
El castell va ser descarregat amb molta solvència...
...i molt celebrat per la Colla...
Torn de pilars. Els verds, que en són uns mestres, van descarregar el pilar de 8 amb folre i manilles de forma magistral. Per mi, un dels millors moments de la Diada.
Terrassa ho va intentar però per poc no va poder...
L'últim pilar que vaig veure va ser aquest de 7 amb folre que va carregar la Vella.
Aquest el vam viure de prop...
En fi, una gran Diada amb castells impressionants, tot i que els que havien de ser la cirereta no van acabar de eixir. Nosaltres vam acabar molt bé la Diada, però això ja us ho explicaré demà, d'aquesta manera us podeu tornar a passar pel blog...
Ah, que m'ho deixava, el resum de la diada: verds 4d9fa,i2d9f,2d9fm,i3d10fm,3d9f; Minyons3d9f, 2d9fm, 4df; JovesValls3d9fc, 2d8f, 4d9fc: collavella3d9f, 4d9f, 9d8