21/9/11

BERLIN II

Ens situem a dimecres. Vam començar visitant el Museu del Pergamon. Jo el definiria com el Museu on els alemanys mostren tot el que han confiscat a altres Països i que no pensen tornar mai. Ara bé, també cal dir que moltes d'aquestes coses si no se les haguessin endut potser a la llarga, s'haurien fet malbé.
La cosa imposa, només entrar et trobes amb aquesta entrada d'un Temple Grec.
Ens van agradar molt aquestes petites cares.
La següent sala era ja de l'Imperi Romà. Per espectacular, aquesta entrada del Mercat de Milet del segle II A.C. A cada foto deixo que surti alguna figura humana per ajudar a fer veure la gran dimensió de tot plegat.La Porta d'Ishtar (Babilònia, uns 600 anys A.C.)Aquest deu ser el primer antecessor del nostre estimat Patge Faruk.I aquesta escultureta igual és la de l'Àliga de la Patum, o la d'Igualada, o la de...El Palau de Mscahtta (Jordània, anys 661-750)
Després de veure tanta pedra vam dinar un Curry Wurst, el frankfurt típic de Berlín que s'ha de tastar i que cal dir està prou bo.Vam visitar "Tacheles" una casa que en seu moment va ser okupada i que ara és un espai on diferents artistes intenten col·locar les seves obres.
Vaig tenir la sensació que era un espai interessant però que estava un pèl decadent, suposo que fa uns anys havia de ser una història molt guapa.Calia fer un Cafè Late.
Al barri de Mitte, hi ha varis patis interiors molt bonics. Des d'aquest, es veia la Nova Sinagoga que no vam poder visitar.En alguna plaça, a part de fer la cerveseta, es pot fer la migdiada. Gent dels locals de per aquí, preneu nota si us plau!La Torre de Televisió (Fernsehturm) i una de cosina...Ja a la tarda, vam haver de passar una estoneta a la botiga de Birkenstock i clar, si t'avorreixes has de treure alguna imatge.Alexander Platz amb uns músics de vent que ho tocaven prou bé.Proper a la Plaça, em va impressionant aquest home-frankfurt.