23/9/11

BERLIN IV

Divendres al matí ens vam arribar fins a a la "Berlinen Mauer East Side Gallery" que no és més que 1,5km de mur convertit en galeria d'art gràcies a uns murals que es van pintar a l'any 90 i que ja s'han hagut de repintar dues vegades.Us deixo fotos dels murals que més en van agradar, comencem per aquest primer d'un català, Ignasi Blanch.Cal dir que déu n'hi do del respecte que es té pels murals que queden molt lliures de pintades i grafitis...
Després d'aquesta agradable visita, vam agafar el tramvia i vam seguir el dia. La ciutat no para de sorprendre amb els seus edificis. També ens va sorprendre el terra dels carrers...Per dinar vam anar a una cerveseria on elaboren la cervesa de manera artesana, GeorgBraeu.
Jo em vaig atrevir amb aquest braonet de porc, per cert, cal dir que la prova va ser superada...A la tarda vam anar a veure un mercat turc que es veu que és típic i a on ens vam trobar el Joan, un altre igualadí que volta per Berlín.
Sempre m'han agradat els colors que es veuen en els mercats...
En fi, que durant unes dues horetes vam fer la cerveseta amb el Joan a costat del riu berlinès. Una conversa molt agradable on a part d'explicar-nos tot el que fa per Berlín, ens va donar el punt de vista que no aprecia el turista de la ciutat.I ja ens plantem a dissabte, últim dia. Vam haver de matinar una mica perquè l'objectiu del matí era visitar la cúpula que Norman Foster ha construït al Parlament alemany.
És una cúpula al·lucinant, brutal, destapada per dalt per aprofitar l'aigua de la pluja. Si aneu algun dia a la ciutat, us en recomano la visita. Cal dir que s'ha de reservar abans per internet.Us deixo unes quantes fotos de la cúpula.
Al mig hi ha tot un joc de miralls molt divertit...Com podeu observar, és tota una història molt moderna, però molt elegant.