14/12/11

#XERIGOTSNYAM

El dimarts 29 de Novembre me'n vaig anar a sopar a Vilafranca. La gent de Xerigots dels quals ja us vaig parlar en un post anterior, ens van convidar a onze més i a mi per iniciar el #xerigotsnyam, un menú especial amb productes exclusius de la botiga.
Ens van dir que érem una espècie de conillets d'índies i si aquest és el cas, com veureu amb les imatges de més endavant, va ser tot un honor...
Abans d'arribar no vaig poder evitar passar un momentet per la més Castellera.
Els Gouda Mediterrani i Gouda amb Nous regats amb cava Bertha Lounge van servir per trencar el gel mentre com diu la cançó, els convidats anàvem arribant...
La taula parada (quin goig!) amb l'amanida de fulles verdes amb perdiu escabetxada i concentrat de vinagre a punt de ser atacada. Com podeu veure, el #xerigotsnyam és un sopar exclusiu per unes 10-15 persones, d'aquells per disfrutar... En aquest punt, ens va venir a veure un vi que em va agradar molt, el blanc "White" HMR Penedès.
Assortiment de patés (en destaco el de cérvol) amb torrades la Golosa.
Aquí ens van introduir el Montsant "Encontres i trobades" i a mi em van introduir en l'interessant concepte del Back in Box.
No podia faltar una mica d'espatlla ibèrica amb pa de Cal Parés amb tomàquet.
Torta d'ovella amb cracker d'oli d'oliva i sal, potser l'estrella de la nit.
Tou de Til·lers i La Peral. Assortiment de melmelades: pètals de rosa (impressionant), maduixa i figa i un molt bon Vi negre "Saó Abrivat", Costers del Segre.
Cabra Ivores i Cendrat
San Simón i Marantona, com es va dir a la taula, mai havia tastat tants bons formatges junts. Espero no haver-me equivocat en cap dels noms de tots plegats...
Postres amb assortiment de formatges cremosos i...
uns sorprenents Bombons de Cabrales. Quina barreja!!!
No podia faltar el cava, "Vatua!". Un brindis per la Laia, la Gemma (no t'amaguis) i el Jordi, la gent de Xerigots. Moltes gràcies per un tec tant i tant bo i moltes gràcies a tots els companys/es de taula. Va ser un vespre especial, vaig poder compartir taula amb gent inquieta i amb ganes, moltes ganes, gent que et fan venir ganes ser actiu, dinàmic. A veure si en prenc exemple...
Us recomano quan tingueu ocasió, fer un #xerigotsnyam, és un concepte dels que a mi m'agraden, sopar exclusiu per un grupet de gent on la conversa tranquila trionfa i on a més, trionfen els productes autèntics.
Avinguda Tarragona, 3 08720 Vilafranca del Penedès
Tel. 938902378 e-mail – info@xerigots.cat

4 comentaris:

Gemma Urgell ha dit...

Gràcies Pau per aquest post! Va ser un plaer comptar amb tu a taula... i quines fotos més xules!
Una abraçada des de xerigots!

Unknown ha dit...

Moooooltes gràcies a vosaltres.
Va ser un gran plaer en tots els sentits!!!

oriol pérez de tudela ha dit...

Com a responsable de EL VI A PUNT, celebro que poguéssiu descobrir el Bag in Box i agraeixo a la Gemma i al jordi que us fessin conèixer els ENCANTS I TROBALLES, un producte que té la vocació d'anar proposant curiositats enòfiles, "perdudes" per entre els nostres cellers: són vins de sèrie limitada dels quals vau tastar el primer.
Una recomanació: el Bag in Box és un envàs que resulta molt útil per a la conservació quotidiana del vi a casa; i per a ser servit a la taula, el més pràctic és un decantador, un gerret o una ampollà.

Unknown ha dit...

moltes gràcies Oriol per visitar el blog.
ens va agradar molt el vi i el concepte back in box.
repetirem!