19/1/12

TRUITA DE PATATES

Tinc ganes d'anar refent antigues receptes que tinc penjades pel blog. De tant en tant, en farem alguna, comencem per aquesta actualització de la truita de patates. A veure si us agrada...
Tot i que la foto és una truita un xic més gran, us deixo la proporció per a 4 persones:
  • 1/2 Kg. de patates
  • 1 Ceba
  • romaní sec
  • 5 ous
  • oli
  • sal
Picar la ceba en troços mitjants-grans i dorar-les en una paella, jo la deixo bastant feta.
Mentre, aprofitar per picar les patates a daus i quan ja estan, retirar la ceba del foc i la reservar.
Posar  més oli a la paella i afegir la patata. Salar-la i tapar-la. Jo començo a un foc alt i de seguida paso a fregir a foc mitjà, remenant de tant en tant, fins que es dori una mica. Llavors destapo i li poso el romaní sec (a gust de cadascú). Quan ja està daurada la patata, (jo la deixo bastant), retirar-la i escorre.
En un bol batem els ous amb una mica de llet i un pèl de sal. Quan fa uns dos o tres minuts que hem acabat la patata, afegir ceba i patata, llavors jo ho deixo tot junt durant uns dos minuts i així es coneixen millor.
Ja és el moment de posar un pèl d'oli a la paella i agregar la barreja anterior. Quallar l'ou, primer a foc viu i després a foc més suau. Girar la truita els cops que faci falta perquè es faci pels dos cantons i servir-la calenta.

8 comentaris:

Bet ha dit...

Hola Pau, quina truita de patates més bona amb el romaní! la podries presentar a la convocatòria de truites que han fet des del blog "memòries d'una cuinera". T'he vist per l'Anoiasfera, jo hi he enviat unes quantes vegades el meu blog però no sé què passa que no l'hi posen... Ja aniré passant, m'ha agradat molt!

pau corcelles ha dit...

moltes gràcies pel comentari!!!
i quin blog més guapu que tens!!!
vaig a provar d'enviar l'enllaç.

Eva Ripoll ha dit...

Mmmmmm! Em ve salivera! Encara recordo la que ens vas fer! Com que ara sortiré a córrer, aquesta nit me'n faré una com la fas tu, de premi!!!!

pau corcelles ha dit...

ei, és veritat!!!
bé, ja explicaràs l'èxit que obtindràs.

Coses de Llàbiro ha dit...

La truita de patates m'agrada però mai hi he afegit cap herba, s'haurà de tastar!
Moltíssimes gràcies per participar al Memòries. El dia 1 publicarem el recull de receptes.

pau corcelles ha dit...

el romaní dona a la truita un toc genial.
Mooooltes gràcies per tenir tant bones idees!!! Bé, de fet jo ho he sabut gràcies al comentari de http://tastarutes.wordpress.com/
En fi, el dia 1 mirarem el recull.

Judith ha dit...

el toc de Romaní m'ha deixat ben intrigada! moltíssimes gràcies per participar a Memòries d'una cuinera. petonets

pau corcelles ha dit...

moooooltes gràcies a vosaltres!!!
ei! el toc de romaní queda molt bé, jo ho provaria...