29/12/11

EL MEU 2011 CULINARI

Aquest 2011 ha estat un gran any en l'aspecte culinari, i com que sempre porto la màquina a sobre, està tot ben retratat. Com diria el Mestre, un any rico, rico, i amb bastant de fundamento. Apa dons, passeu que veureu el piset...
Al gener vaig fer molta bondat, els tecs nadalencs deixen rastre. Vaja, que el primer tec destacable va ser amb la family al "Nou Urbisol" de Castellolí. Aquestes postres de Gin-tònic eren impressionants. http://paucorcelles.blogspot.com/2011/02/dinar-al-nou-urbisol-castelloli.html
En la visita que vam fer al Ramon a Edimburgh, vam anar a sopar al restaurant on ell treballa. El "Wegdwood", una sorpresa molt agradable, en destaco aquestes "vieres, pernil cruixent, puré de carbassa i xoriç" i unes postres especials, "el pastís tebi de toffe". http://paucorcelles.blogspot.com/2011/02/wedgwood.html
Vam tancar Febrer de manera espectacular. Dinar al "Sant Pau" de la Carme Ruscalleda. En santuaris com aquest sobren els comentaris. En destaco aquest "Mondrian Gastronòmic", preciós i boníssim, clar... http://paucorcelles.blogspot.com/2011/02/un-dinar-al-sant-pau-de-la-carme.html
Vam començar Març amb la Calçotada del Ghetto. Va, potser l'any 2012 farem el retorno a casa, pesats!!!
El Galli ens va proposar una txuletonada, el mestre Vere va posar el saber fer. http://paucorcelles.blogspot.com/2011/03/txuletonada.html
A mig Abril em vaig atrevir a fer els  peus de porc a l'estil de ma mare i me'n vaig sortir prou bé. Per cert, encara no he penjat la recepta.
A l'excursió amb el Joan a La Coruña vam menjar molt i molt bé. Una mostra aquest plat de viera. http://paucorcelles.blogspot.com/2011/05/coruna.html
Passem a Juny, no pot faltar una visita a l'Ospi. Els "Xipirons de costa amb núvol de parmessà" és el meu plat preferit, una barreja exquisita. http://paucorcelles.blogspot.com/2011/06/un-dinar-impressionant-lospi-com-sempre.html
El Dissabte 11 de Juny, els "Manel" van venir a fer un concert a Igualada. Nosaltres vam fer un "Doble-Manel" amb unes genials tapes al bar Manel i el concert posterior. http://paucorcelles.blogspot.com/2011/06/manel.html
Juliol.Aprofitant que vam anar a veure la Shanon Shannon a Vilanova i la Geltrú, vam dinar al "Negre Fum". Jo vaig fer un "Cap i pota de vedella ecològica amb cigales", sí, un plat d'hivern a l'estiu, però redéu, era boníssim!!! http://paucorcelles.blogspot.com/2011/07/negre-fum.html
Vaig tancar les mini-vacances de Juliol dinant al "Bistrot" de Girona. L'escenari no podia ser millor... http://paucorcelles.blogspot.com/2011/08/girona.html
La Rat va dir que després de moltes Diades Castelleres, era el primer cop que no dinava una cruji-coca... I és que la millor manera d'acabar un Sant Fèlix és dinant al "Mercat" de l'Oriol Llavina. Mireu sinó quina "Vedella guisada molt tendra amb ceba i poma"... http://paucorcelles.blogspot.com/2011/09/restaurant-mercat-vilafranca.html
A l'Octubre tocava la nostra visita anual al "Cavatast". http://paucorcelles.blogspot.com/2011/10/cavatast-2011_11.html
Obrim Novembre amb aquest excel·lent llobarro que ens vam cruspir a Getxo. http://paucorcelles.blogspot.com/2011/11/getxo.html
Ja veieu que cap a final d'any no ens hem estat de res... Visita al "Tickets" de l'Albert Àdria on vam gaudir de unes tapes impressionants. http://paucorcelles.blogspot.com/2011/11/tickets.htm
I arriba el moment sublim, "El Celler de Can Roca", a-pus-tu-flant!!! Una mostra aquesta "Blanqueta de garrí ibèric al Riesling". http://paucorcelles.blogspot.com/2011/11/el-celler-de-can-roca.html
Vam tancar Novembre fent de conillets d'Índies d'aquest invent que han fet la gent de "Xerigots" a Vilafranca, el "Xerigotsnyam". Només dir-vos que va ser un gran honor ser conillet d'Índies. Com a mostra aquesta "Torta d'ovella" per mi, l'estrella de la nit. http://paucorcelles.blogspot.com/2011/12/xerigotsnyam.html
Comencem a acabar... Vam iniciar Desembre fent aquesta mega-paella per unes 80 racions a la festa d'aniversari del meu cosinet Jimy. Som uns kracks, va quedar prou bona.
I per finalitzar el 2011 culinari, què millor que fer un "8 Cadires"?. El 8 Cadires és més que un sopar. http://paucorcelles.blogspot.com/2011/12/8-cadires.html
A veure si al 2012 no ens afecten gaire les retallades i podem tornar a gaudir d'un altre gran any culinari...